Poslanci odsúhlasili vyššiu cenu pozemku pre primátora Hagyariho

03.04.2007 Prešov

Prešov 3. apríla (TASR) - Primátor Prešova Pavol Hagyari ako jeden z 11 kupcov pozemku o výmere 202 metrov štvorcových v centrálnej časti krajského mesta, bude musieť zaplatiť podstatne viac. Rozhodli o tom na dnešnom ...
Podľa pôvodného návrhu mal Hagyari zaplatiť za kupovaných 23 dielov 26 430 Sk, pričom meter štvorcový vyšiel podľa znaleckého posudku na bezmála 1150 Sk. Dvaja poslanci za SDKÚ - DS Mária Čížiková a Juraj Hurný navrhli v rozprave, aby sa cena za meter štvorcový predávaného pozemku zvýšila na 2500 Sk. Návrh prešiel hlasovaním, nikto nebol proti. Hagyari tak zaplatí vyše 56 tisíc Sk.
Čížiková a Hurný sú aj poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove a ich klub SDKÚ - DS a KDH je v opozícii voči primátorovi. Hurný po rokovaní pre TASR poznamenal, že nechceli truc podnik, ale zrovnoprávniť podmienky. Ak mesto Prešov vykupuje v susedstve pozemky na komunikácie, platí po 2500 Sk za meter štvorcový, preto tú istú cenu navrhli aj v rovnakom prípade v podmienkach PSK.
Pozemok predával PSK ako prebytočný majetok v správe Hotelovej akadémie v Prešove, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK. Podľa dôvodovej správy predloženej na rokovanie parcelu tvorí pás o šírke asi šesť metrov a dĺžke 35 metrov. Prístupný je z Baštovej ulice. O kúpu pozemku na vybudovanie prístupovej cesty k zadnej časti objektov na susednej Floriánovej ulici požiadal pôvodne Hagyari. Dodatočne sa pridali k nemu ďalší kupujúci a podpísali dohodu o kúpe parcely do podielového spoluvlastníctva.
Parcela na Baštovej ulici sa nachádza asi 100 metrov od bývalej budovy Slovenského rozhlasu, ktorú koncom roka 2006 kúpil Hagyari ako jeden zo štyroch spoločníkov Direct Investments, s. r. o. , Bratislava.
 

Vyberte región